Callas - Paris, 1958

Frankrijk, 1958 / 90 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngst
Regie: Tom Volf
Met: Maria Callas

Maria Callas, de onvergetelijke diva en het gezicht van de opera in de 20e eeuw, maakte haar debuut in Parijs. Slechts één avond vormde de weelderige Parijse Opéra het decor voor deze legendarische voorstelling op 19 december 1958. Het grote sociale evenement werd bijgewoond door ‘Tout Paris’, waaronder Jean Cocteau, Charlie Chaplin en Brigitte Bardot. Callas verscheen op het beroemde podium met haar meest elegante couture en juwelen.

Ze opende met haar kenmerkende rol, Norma's Casta Diva, gevolgd door het beklemmende Miserere uit Verdi's Il Trovatore om daarna de stemming te verlichten met het ondeugende Una voce poco fa uit Il Barbiere di Siviglia. Het hoogtepunt van de avond kwam in de tweede helft: een volledig opgevoerde realisatie van Tosca, Act II. Het repertoire in deze voorstelling toont Callas op haar best, zowel in recital als opera-actrice.

Callas - Paris, 1958 is prachtig gerestaureerd van een nieuw ontdekte originele print en een nieuw ontdekte geluidsbron. Voor het eerst volledig in kleur en geproduceerd door het team achter de bekroonde documentaire Maria By Callas. Elke noot, elke nuance van haar ongeëvenaarde stem is bewaard gebleven voor het nageslacht.

Bijzonderheden
Op zaterdag 2 december zou het de 100ste verjaardag zijn van Maria Callas.

Vanwege landelijke afspraken geldt helaas voor reguliere bezoekers een aangepast toegangskaartje van € 14,50.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★★ - Trouw - "Levensgroot op filmdoek, en voor het eerst in kleur, komt Maria Callas dichterbij dan ooit. Regisseur Tom Volf vond de originele filmbeelden en toverde die ter ere van de 100ste geboortedag van ‘La Divina’ om tot een intrigerende bioscoopfilm."