Spiegelpashouders: Riff-Raff

Groot-Brittannië, 1991 / 95 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGrof taalgebruik
Regie: Ken Loach
Met: Robert Carlyle, Emer McCourt en Ricky Tomlinson

Onlangs heeft Filmhuis De Spiegel de mijlpaal van 600 spiegelpashouders bereikt. Behalve bijzonder trots, zijn we ook erg blij met onze nieuwe en trouwe pashouders. Als dank daarvoor hebben we besloten onze pashouders in het zonnetje te zetten. Dit doen we door twee films aan te bieden van de door ons zo geliefde regisseur Ken Loach, waarbij zijn laatste film The Old Oak als exclusieve voorpremière vertoond zal worden. Beide films zijn gratis toegankelijk voor onze pashouders en zullen vertoond worden op zaterdag 09 december. We verwelkomen je dan graag en hopen dat je nog lang verbonden zult blijven aan ons mooie filmhuis.

Nadat Stevie de gevangenis heeft verlaten, vindt hij werk in de bouw. Zijn collega's bezorgen hem een gekraakte flat. Ze zijn aan de grillen van de koppelbazen overgeleverd en werken zonder sociale bescherming en fatsoenlijke veiligheidsmaatregelen. Met humor proberen de bouwvakkers er nog wat van te maken.

Als Stevie een tas vindt en die terugbezorgt aan Susan, een beginnend zangeres, groeit aarzelend de liefde. Susan trekt bij Stevie in. Terwijl de bouwwerkzaamheden gestalte krijgen, wordt één van zijn collega's ontslagen en valt een ander van een steiger. Stevie laat het er niet bij zitten.

De naam van regisseur Ken Loach roept onverbiddelijk associaties op met de onderkant van de Britse samenleving. Hij gebruikt zijn camera bij voorkeur als instrument in de strijd tegen het onrecht dat de sociaal zwakkeren wordt aangedaan. Riff-Raff was zijn eerste tragikomedie, soms mild, vaak bitter, onthutsend realistisch en nooit melodramatisch.

Bijzonderheden
Deze gratis voorstelling van Riff-Raff is exclusief voor onze Spiegelpashouders. Ben je nog niet in het bezit van een Spiegelpas? Je bestelt de pas eenvoudig online of aan de kassa van het Royal Theater.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.