Zomervacht

Nederland, 2023 / 86 minuten
Let op met kinderen tot 9 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Joren Molter
Met: Micha Hulshof, Jarne Heylen en Joël in 't Veld

De dertienjarige Brian woont samen met zijn vader Maurice op een afgelegen terrein in een vervallen caravan. Niet de ideale plek om Lucien op te vangen, Brians verstandelijk en fysiek beperkte broer. Toch ziet Maurice hier wel de voordelen van in als blijkt dat er een financiële vergoeding tegenover staat. Dat geld kunnen ze goed gebruiken en hij heeft Brian toch om voor Lucien te zorgen? Maar hoe doe je dat, zorgen voor iemand die niet kan praten?

Met Zomervacht, naar de gelijknamige roman van Jaap Robben, maakte regisseur Joren Molter het zich niet makkelijk. Na audities van diverse professionele acteurs koos hij voor de 14-jarige Joël in 't Veld, een jongen met Luciens aandoening: cerebrale parese. Een gewaagde beslissing, die wonderwel uitpakt. Zomervacht is een tedere en eigenzinnige film over de kracht van broederliefde.

Bijzonderheden
De voorstelling van maandag 27 november is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Trouw - "Het is geen film die zichzelf in neonletters van de daken schreeuwt, maar Zomervacht is in al z'n bescheidenheid een razendknap en zelfverzekerd debuut. Joren Molter heeft cinema door z'n aderen stromen."