Perfect Days

Japan, 2023 / 125 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Wim Wenders
Met: Kôji Yakusho, Yumi Asô en Min Tanaka

Ter gelegenheid van de releases van Anselm en Perfect Days halen we een eerdere film van regisseur Wim Wenders terug. Der Himmel Über Berlin is tegelijk een liefdevolle stadssymfonie en een tijdcapsule van een vervlogen tijdperk. We vertonen met veel genoegen de prachtige restauratie, die ook de goedkeuring van Wenders zelf geniet.

Hirayama is volkomen tevreden met zijn eenvoudige leven als schoonmaker van openbare toiletten in Tokio. Naast zijn dagelijkse routine geniet hij van zijn passie voor muziek, boeken en bomen die hij fotografeert. In zijn buurt met kleine cafés komen altijd dezelfde mensen. Hij rijdt naar zijn werk in zijn minibusje, volgestopt met zijn schoonmaakspullen, terwijl The Rolling Stones, Patti Smith of Lou Reed uit de cassettespeler klinken. Totdat hij op een dag onverwacht bezoek krijgt van de dochter van zijn zuster. Ligt de sleutel tot Hirayama's solitaire bestaan misschien in zijn familiegeschiedenis?

Met Perfect Days brengt de inmiddels 77-jarige Wim Wenders een hartverwarmende en in al zijn bescheidenheid indrukwekkende ode aan de kleine alledaagse gebeurtenissen, ontmoetingen en indrukken die het leven de moeite waard maken. De film is een rijk gedetailleerde, poëtische en diep ontroerende karakterstudie waarvoor Koji Yakusho de acteur-prijs won op het filmfestival van Cannes.

Bijzonderheden
Hirayama is vernoemd naar de hoofdpersoon uit Yasujiro Ozu’s laatste film, An Autumn Afternoon, een mooi eerbetoon aan de grote meester van de Japanse cinema, en een van de favoriete regisseurs van Wim Wenders.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.