La Hija de Todas las Rabias + Inleiding Armand Leenaers

Nicaragua, 2022 / 91 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Laura Baumeister de Montis
Met: Carlos Gutiérrez, Ara Alejandra Medal en Virginia Sevilla

Lilibeth en haar 11-jarige dochter María hebben een liefdevolle band, maar geen hoop op een betere toekomst. Ze wonen aan de rand van een vuilnisbelt in een van de armste en onveiligste landen van Centraal-Amerika, Nicaragua. Hun fragiele toekomst hangt af van de verkoop van een nest raszuivere jonge honden aan een plaatselijke crimineel.

Wanneer de deal niet doorgaat, moet Lilibeth naar de stad en laat María achter bij een recyclingcentrum waar ze moet werken. Daar spendeert ze haar dagen met de andere kinderen in de hoop dat haar moeder snel terugkomt. Maar Lilibeth komt niet terug. Met de hulp van haar nieuwe vriend besluit ze om haar moeder achterna te gaan.

Hoe haal je schoonheid uit wat lelijk is? Hoe kunnen we tederheid en hoop vastleggen in de meest absolute ellende? In dit hartverscheurende debuut van Laura Baumeister de Montis - de eerste speelfilm van een Nicaraguaanse regisseuse - lijkt het om deze vragen te draaien.

La Hija de Todas las Rabias laat ons de (veer)kracht zien van kinderen die moeten omgaan met de realiteit van de wereld waarin ze zijn geboren.

Bijzonderheden
Voorafgaand aan La Hija de Todas las Rabias verzorgt Armand Leenaers een inleiding. Hij is kenner en liefhebber van Latijns-Amerika en was bestuurslid van het Latin American Film Festival (LAFF) in Utrecht.

Amrand Leenaers

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Filmkrant - "La Hija de Todas las Rabias is een ontroerende film, omdat je geen enkel kind zo’n leven toewenst. De samenleving is er bikkelhard: iedereen buit elkaar uit en iedereen wordt aan z’n lot overgelaten, ook kinderen. Dit imposante debuut uit Nicaragua verdient een groot publiek."