Kerstklassieker: It's a Wonderful Life

Verenigde Staten, 1946 / 130 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngstDiscriminatie
Regie: Frank Capra
Met: James Stewart, Donna Reed en Lionel Barrymore

George Bailey wordt geconfronteerd met persoonlijke en professionele problemen en komt er op kerstavond achter dat zijn voorheen gelukkige leven uit elkaar valt. George ziet geen uitweg en overweegt zelfmoord vanaf de rand van een brug, maar Clarence, zijn beschermengel, komt tussenbeide en laat George zien hoe zijn geliefde woonplaats Bedford Falls zonder hem zou zijn. Geschokt door wat hij ziet en door de onvoorziene omstandigheden van zijn afwezigheid, heroverweegt George en smeekt Clarence hem terug te laten keren naar de liefdevolle gemeenschap.

Op tweede Kerstdag is het tijd voor Frank Capra’s ultieme kerstfilm: It’s a Wonderful Life. In deze klassieker der klassiekers volgen we een wanhopige vader die aan de arm van een Engel te zien krijgt wat er van zijn lieflijke dorp terecht gekomen zou zijn als hij er niet was geweest. De film was destijds een flop in de bioscoop maar wordt nu gezien als een hartverwarmende kerstklassieker.

Het originele nitraatnegatief van It’s a Wonderful Life dreigde te vergaan, waarna de filmproductiemaatschappij Paramount Pictures besloot de restauratie in gang te zetten om het negatief van de geliefde film te redden – nu scherper en stralender dan ooit op het witte doek te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.