Lazzaro Felice

Italië, 2018 / 128 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Alice Rohrwacher
Met: Adriano Tardiolo Alba Rohrwacher Nicoletta Braschi

Ter gelegenheid van de release van La Chimera vertonen we een eerdere film van regisseuse Alice Rohrwacher. Ze is een sleutelfiguur van de hedendaagse Italiaanse cinema en is hevig verliefd op het gebied dat ze filmt en weet als geen ander de schoonheid van het landschap en de inwoners treffend te vangen. Wat ons betreft een aanrader voor liefhebbers van Italiaanse films. Klik hier voor de vertoningsdata van La Chimera.

Plattelandsjongen Lazzaro, geboren en getogen in het geïsoleerde dorpje Inviolata, is de goedheid zelve en staat altijd voor iedereen klaar. De mensen om hem heen bestempelen hem als ‘simpel van geest’ en maken hier gretig gebruik van. Zo ook de jonge edelman Tancredi, die Lazzaro overtuigt om hem te helpen bij het in scène zetten van zijn eigen ontvoering. Hij hoopt hiermee de aandacht te krijgen van zijn moeder, markiezin Alfonsina de Luna, beter bekend als de Koningin van de sigaret. Zij domineert namelijk het leven van de dorpelingen in Inviolata.

Regisseuse Alice Rohrwacher groeide op in Umbrië, op een boerderij. Het verdwijnen van de boerencultuur op het Italiaanse platteland is een terugkerend thema in haar werk. De veelgeprezen film heeft niet alleen een poëtische gevoeligheid, maar toont ook de uitbuiting van mensen in onze tijd en laat door de ogen van Lazarro zijn licht schijnen op klasse, armoede en ideologie. Lazzaro Felice is een magisch-realistisch sprookje.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 21 april is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★★ Trouw - "Alice Rohrwacher beweegt zich ergens tussen Pasolini en Fellini, door realisme en magie te mengen en zo een totaal eigen wereld op te trekken. Het is alsof de hemel openbreekt, zo magisch mooi is het. Een Italiaans meesterwerk."