Society of the Snow + Inleiding Armand Leenaers

Spanje, 2023 / 144 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: J. A. Bayona
Met: Enzo Vogrincic, Agusti?n Pardella en Matías Recalt

In 1972 vliegt een team sporters met hun begeleiders van Uruguay naar Chili. Onderweg stort het vliegtuig van de Uruguayaanse luchtmacht neer, met aan boord rugbyspelers op weg naar een internationale wedstrijd. Slechts 29 van de 45 passagiers overleven de noodlottige crash op een gletsjer in het onherbergzame Andesgebergte. Te midden van meedogenloze en erbarmelijke omstandigheden worden ze gedwongen tot extreme keuzes om deze ramp te overleven.

Deze tragische en breed uitgemeten gebeurtenis is meermaals verfilmd maar deze versie van de Spaanse regisseur Juan Antonio García Bayona is de meest realistische en relevante. Hij baseerde zich op het gelijknamige boek van de Uruguayaanse journalist, auteur en scenarioschrijver Pablo Vierci die dat schreef met hulp van een aantal overlevenden. De film balanceert op knappe wijze tussen adembenemende actiescènes en intense dialogen over ethische kwesties. Want hoever ga je om te overleven in extreme situaties?

Genomineerd voor meerdere Oscars is Society of the Snow volgens Filmhuis De Spiegel een film die je bij uitstek op het grote doek van het Royal Theater wilt ervaren. Een éénmalige, unieke voorstelling.

Bijzonderheden
Voorafgaand aan Society of the Snow verzorgt Armand Leenaers een inleiding. Hij is kenner en liefhebber van Latijns-Amerika en was bestuurslid van het Latin American Film Festival (LAFF) in Utrecht.

Amrand Leenaers

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Filmkrant - "Zelfs met de wetenschap dat personages deze rampenfilm zullen overleven, is de kans groot dat je de filmervaring met verkrampte spieren ondergaat. Regisseur J. A. Bayona levert precies die welhaast zintuiglijke ervaring die je bij dit genre verwacht."