Evil Does Not Exist

Japan, 2023 / 106 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngst
Regie: Ryusuke Hamaguchi
Met: Hitoshi Omika, RyƓ Nishikawa en Ryuji Kosaka

Het plattelandsgehucht Hasagawa is een bijna paradijselijke plek voor alleenstaande vader Takumi. Hij slijt zijn dagen met het hakken van hout, het halen van water uit de put en het helpen van zijn buren. Hij vergeet nogal eens zijn dochter van school te halen. Ondanks de sterke gemeenschapszin is het overduidelijk dat dit bestaan niet eeuwig kan blijven voortduren.

De rust van de bossen, meren en herten is te aantrekkelijk voor stadsmensen, die snakken naar ontspanning op plekken als de luxe camping waarvoor twee makelaars uit Tokio plannen hebben. De gemeenschap vreest vooral de gevolgen voor hun omgeving.

Zonder partij te kiezen of te oordelen begint regisseur Ryusuke Hamaguchi zijn film over een gemeenschap die hun ongerepte omgeving verdedigt tegen een projectontwikkelaar, maar verandert in een bespiegeling van onze prioriteiten in het leven en leidt ons met wisselende stemmingen en perspectieven steeds dieper dit plattelandsgehucht in.

Het hartverscheurende Evil Does Not Exist won vorig jaar de juryprijs op het festival van Venetiƫ.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Trouw - "Evil Does Not Exist heeft iets van een Japans sprookje met magische, maar ook grimmige kanten, waarin het uiteindelijk gaat om onze omgang met de natuur. Prachtig zijn de wandelingen die vader en dochter door het bos maken, met de bergen op de achtergrond. De vader die zijn dochter leert over de bomen en de dieren."