Lupin III: The Castle of Cagliostro

Japan, 1979 / 100 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik
Regie: Hayao Miyazaki
Met: met de stemmen van Yasuo Yamada, Kiyoshi Kobayashi en Sumi Shimamoto

In de nadagen van zijn carrière loopt de laatste en grootste kraak van de meesterdief Lupin III spaak. De bankbiljetten in de tassen uit een nationaal casino blijken vakkundige vervalsingen te zijn. Samen met zijn handlanger Jigen, vertrekt Lupin naar het afgelegen Europese land Cagliostro om wraak te nemen. Niet alles verloopt volgens plan; de twee lopen Clarisse tegen het lijf, een prinses in nood, die tegen haar wil wordt gedwongen te trouwen met de sinistere graaf Cagliostro.

Haar redden zal niet makkelijk zijn, want Lupin en Jigen – samen met Lupins onvoorspelbare ex-vriendin Fujiko en de zwaardvechter Goemon – moeten zich een weg banen door een kasteel vol vallen, een dodelijke kerker en een leger van professionele huurmoordenaars. Kan Lupin het meisje redden, de handboeien van zijn aartsvijand inspecteur Zenigata ontlopen en de geheime schatten van kasteel Cagliostro onthullen?

Regisseur Hayao Miyazaki is medeoprichter van studio Ghibli, en maakte onder meer de animatiefilms Princess Mononoke, Howl’s Moving Castle en The Boy and The Heron. Zijn laatste is genomineerd voor een Oscar en zal die hoogstwaarschijnlijk ook winnen. Ter ere van het 45-jarig bestaan is de animatieklassieker Lupin III: The Castle of Cagliostro gerestaureerd. Beleef de debuutfilm van Miyazaki voor het eerst op het witte doek van het Royal Theater.

Bijzonderheden
De voorstelling van maandag 22 april is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Filmkrant - "Het mooist zijn de momenten waarop Lupin en zijn stoïcijnse sidekick Jigen even niks doen. Mijmeren, naar de wolken staren, even zitten voordat de volgende actiescène losbarst. Het zijn die subtiel geanimeerde scènes waarin het sterkst de latere Hayao Miyazaki herken. Dit is Miyazaki’s eerste meesterproef."