Spirited Away

Japan, 2001 / 125 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweldAngst
Regie: Hayao Miyazaki
Met: met de stemmen van Chihiro Ogino, Miyu Irino en Mari Natsuki

De jonge Chihiro verhuist met haar ouders naar een andere stad. Onderweg verkent het gezin een nieuwe buurt en komt het terecht in een verlaten themapark. Terwijl haar ouders zich vol eten met lekkernijen zwerft Chihiro alleen door het park. Plotseling verschijnt er een jongen, Haku, die haar waarschuwt voor een groot gevaar. Chihiro haast zich, door het donker, terug naar haar ouders.

Maar als straf voor hun gulzigheid zijn haar ouders in varkens veranderd. De enige die hen terug kan toveren is de heks Yubaba, de baas van het grootste gebouw van het park, het badhuis voor geesten. Chihiro infiltreert door er te gaan werken maar ze wordt snel ontdekt. De geur van mensen is voor buitenstaanders ondraaglijk. Zal het haar lukken om terug te keren naar haar eigen wereld en haar ouders te redden?

Regisseur Hayao Miyazaki en animator Masashi Andô tekenden Spirited Away met de hand en hebben de personages daarmee een ziel gegeven. Nadat de film bezoekersrecords brak in Japan, won hij meer dan terecht een Gouden Beer op het filmfestival van Berlijn en een Oscar voor beste animatiefilm.

Bijzonderheden
Op zondag 14 april houden we een officiële Hayao Miyazaki-dag met de vertoning van zijn speelfilmdebuut Lupin III: The Castle of Cagliostro, zijn meest gerenommeerde animatiefilm Spirited Away en vermoedelijk zijn zwanenzang The Boy and the Heron.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!