Days of Heaven

Verenigde Staten, 1978 / 94 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldAngst
Regie: Terrence Malick
Met: Richard Gere, Sam Shepard, Brooke Adams en Linda Manz
Ondertitel: Nederlands

Terrence Malick geldt als een van de meest visionaire regisseurs van onze tijd. Zijn films zijn poëtisch en filosofisch en staan erom bekend dat ze vaak zonder script tot stand komen. Van zijn iconische debuut Badlands, tot zijn meest recente bespiegeling op de Tweede Wereldoorlog A Hidden Life: de films van deze ongrijpbare Amerikaanse kluizenaar wil je absoluut op het witte doek beleven. We vertonen de restauratie van het Oscarwinnende Days of Heaven.

Bill en Abby, een jong echtpaar, proberen aan het begin van de twintigste eeuw de armoede in Chicago te ontvluchten en reizen naar het zuiden van de Verenigde staten. In Panhandle, Texas, vinden ze werk op een boerderij. De boer die ernstig ziek is en binnen een jaar zal sterven wordt verliefd op Abby en vraagt haar ten huwelijk. Om er financieel beter van te worden besluiten Bill en Abby dat Abby met de boer trouwt. Wanneer de boer maar niet dood wil gaan stijgen de spanningen.

Terrence Malick filmde dagelijks slechts een kwartier tijdens het magische uur. Het is een term uit de fotografie, die de korte periode na zonsopgang of voor zonsondergang aangeeft, waarin er meer indirect zonlicht is, waardoor het licht meer rood en zachter is. De productie van de film was daarom bijzonder moeilijk, met een strak opnameschema en beperkt budget kostte het Malick maar liefst twee jaar om de film af te werken.

Geïnspireerd op klassieke schilderijen is Days of Heaven een fotografisch meesterwerk.

Bijzonderheden
Bij de hierboven te bekijken trailer willen we opmerken dat de trailer niet Nederlands ondertiteld is, we vertonen Days of Heaven wel met Nederlandse ondertiteling.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.