Dream Scenario

Verenigde Staten, 2023 / 102 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Kristoffer Borgli
Met: Nicolas Cage, Julianne Nicholson en Michael Cera

De ongelukkige docent Paul Matthews is een saaie, onopvallende man die tevergeefs hunkert naar academische erkenning. Die wanhoop komt in elk aspect van zijn leven naar voren: er komen maar weinig studenten naar zijn colleges; zijn twee dochters negeren hem en hij heeft nauwelijks vrienden. Maar hij komt plotseling tot leven als een paar vrienden en kennissen vertellen dat ze van hem hebben gedroomd.

Een oude vriendin van Paul zet haar droom online, wat resulteert in een overweldigend aantal soortgelijke anekdotes van over de hele wereld. Van de ene op de andere dag is Paul een beroemdheid. Hij geniet van alle aandacht, maar ook van de mogelijkheid om alsnog carrière te maken. Als Paul en zijn vrouw proberen uit te zoeken hoe deze bizarre situatie heeft kunnen ontstaan, waarschuwt zij hem dat hij moet letten op hun privacy. Paul houdt zich er echter niet aan wat resulteert in een duistere wending.

Dream Scenario is een hilarische komedie waarin regisseur Kristoffer Borgli sociale media, de obsessie met beroemdheden en de cancelcultuur op de hak neemt. Hij weet als geen ander de tijdgeest perfect aan te voelen en de satire is vaak raak en scherp. Met Nicolas Cage in één van zijn beste rollen ooit – zoals hij dat ook zelf zei in meerdere interviews. Hij noemde de film bovendien een meesterwerk.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - "Hoogst originele en aangenaam kritische komedie. Nicolas Cage speelt zijn grappigste rol in jaren."

★★★★★ - Trouw - "Nicolas Cage op zijn best als onbedoelde internetsensatie."