C'è Ancora Domani

Italië, 2023 / 118 minuten
Let op met kinderen tot 6 jaarGeweldAngstGrof taalgebruik
Regie: Paola Cortellesi
Met: Paola Cortellesi, Valerio Mastandrea, en Giorgio Colangeli

Delia en Ivano wonen met hun kinderen en Ivano’s vader in een woning in een typisch Romeins hofje. Het is 1946 en Rome balanceert tussen de roes over de bevrijding en de tekortkomingen van de afgelopen oorlogsjaren. Delia berust in haar traditionele rol van echtgenote en moeder die de eindjes aan elkaar moet knopen. Met het beetje geld dat Ivano thuisbrengt laat hij geen gelegenheid voorbijgaan om dit te vertellen, soms minachtend en soms hardhandig. Hij heeft alleen ontzag voor zijn vader, voor wie Delia een makkelijke verzorgster is.

Het is lente en de familie is opgewonden over de verloving van hun dochter Marcella met een jongen uit de middenklasse. Delia ziet dit als Marcella’s kans om hetzelfde lot te ontlopen. Maar alles verandert wanneer Delia een mysterieuze brief ontvangt die haar moed aanwakkert om te streven naar een beter leven – en niet alleen voor zichzelf.

C’e Ancora Domani is het speelfilmdebuut van de Italiaanse actrice en schrijfster Paola Cortellesi, die ook zelf de hoofdrol van Delia vertolkt. De film is gemaakt in de neorealistische stijl die Italiaanse klassiekers als Roma, Città Aperta (Roberto Rossellini) en Ladri di Biciclette (Vittorio de Sica) opleverde. C’e Ancora Domani is geïnspireerd op de verhalen van grootmoeders en overgrootmoeders.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Trouw - "De grootste verrassing zit zonder meer in de finale. Zal Delia, die overigens uitstekend wordt vertolkt door Paola Cortellesi, een route vinden om te ontsnappen aan de tirannie? Zal ze een manier vinden om haar lot om te buigen? Het slot gaan we hier niet verklappen. Wat we wel kunnen zeggen is dat de finale van een grote klasse is en hoopvol stemt."