A Few Mornings, An Evening

Nederland, 2024 / 71 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Astrid van Nimwegen
Met: Geiten, kippen en schapen

A Few Mornings, An Evening schetst met geduld, precisie en humor de interacties tussen mens en dier op een kleine boerderij op het Tsjechische platteland. Terwijl de dagen verstrijken, legt de camera subtiele veranderingen en bescheiden momenten van verwondering vast. Gaandeweg zien we hoe mensen, honden, schapen, kippen, geiten en andere dieren deze dagelijkse routine beleven. De komst van een bok op de boerderij luidt een kortstondig paringsritueel in, maar uiteindelijk hervat de tijd zijn vaste ritme.

Als je goed kijkt en luistert, zie je hoe verhalen zich ontvouwen en hoe de dieren ons hun unieke karakter tonen. Dit wordt verder benadrukt in de aftiteling, waar de dieren evenveel ruimte krijgen als de mensen die bij de productie van de boerderijdocumentaire betrokken waren. A Few Mornings, An Evening is met veel liefde en tederheid gemaakt en nodigt de kijker uit om na te denken over onze relatie met dieren en biedt tegelijkertijd een ontsnapping aan de hectiek van ons dagelijks leven.

Bijzonderheden
Astrid van Nimwegen is beeldend kunstenaar, regisseuse en reiziger. Ze woont al geruime tijd in een omgebouwde vrachtwagen. Samen met haar hond onderzoekt ze de relatie tussen het menselijke en het niet-menselijke dat ze tegenkomt in haar directe omgeving. Haar werk is internationaal tentoongesteld op filmfestivals en in expositieruimtes.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.