The Beast

Frankrijk, 2023 / 147 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Bertrand Bonello
Met: Léa Seydoux, George MacKay en Elina Löwensohn

In een nabije toekomst waar kunstmatige intelligentie de dienst uitmaakt, zijn menselijke emoties een bedreiging geworden. Ze worden beschouwd als een gevaar bij het nemen van eerlijke en rechtvaardige beslissingen. Om haar gevoelens uit te wissen, besluit Gabrielle daarom haar DNA te zuiveren met behulp van een machine die haar onderdompelt in haar vorige levens. Daar ontmoet ze steeds opnieuw een man genaamd Louis met wie ze een krachtige verbinding voelt die ze niet kan plaatsen. Tegelijkertijd besluipt haar een angstig gevoel, alsof er een ramp op komst is.

The Beast is een filosofisch en romantisch sciencefictiondrama over de invloed van kunstmatige intelligentie op de uniekheid van de mens. Verteld over drie tijdsperioden onderzoekt regisseur Bertrand Bonello op een David Lynch-achtige wijze de kracht van emoties en een mogelijk verdwijnen van de menselijkheid in de samenleving. Losjes gebaseerd op de roman The Beast in the Jungle van Henry James, ging de film in première op het filmfestival van Venetië en werd daar geroemd om de overweldigende filmische ervaring en de sterke chemie tussen hoofdrolspelers Léa Seydoux en George MacKay.

*Voor de aftiteling al de zaal uitgelopen? Dan heb je wellicht het belangrijkste van de film gemist.*

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - "Dit is een film over echt en onecht, man en vrouw, lichamen en zielen, mensen en poppen: het unieke en verfijnd geacteerde sciencefictiondrama The Beast knapt nog net niet uit elkaar."

★★★★☆ - Trouw - "The Beast is een beeldschone tijdreisfilm over de angst om te voelen."