Woof: Twin City Arthouse Short Film Festival

Nederland, 2024 / 150 minuten

Woof! is een kortfilmfestival met jonge kunstenaars. Samen met The School Hasselt organiseert presentatie-instelling ‘PAND Heerlen een denderende middag met divers aanbod: films van 40 seconden tot een kwartier volgen elkaar in rap tempo op. Het wordt een middag vol experiment, maar ook herkenbare cinematografie; serieuze thema’s maar ook luchtigheid.

Voornamelijk kunstenaars uit Zuid-Limburg zullen de revue passeren, maar ook Brabant en Rotterdam zijn vertegenwoordigd. Zo toont onder andere Studio Yeddi de opener van de vorige editie van Dutch Mountain Film Festival en geeft Ward Willems een voorproefje op zijn documentaire over het perspectief van jongeren op liefde. De Rotterdamse Iris van Velzen laat een bijzondere film zien met abstract grafisch ontwerp, en Lola Safari etaleert op haar beurt een humoristische omgang met existentiële vraagstukken.

De middag wordt aangeboden door ‘PAND Heerlen. Al vijf jaar lang exposeert ‘PAND jong artistiek talent op steeds weer andere locaties. In het verleden deed de instelling een herenhuis aan de Honigmannstraat aan, een winkelpand aan de Promenade, Maankwartier en richtte het een tentoonstellingsruimte in als de buren van Café Bluff. Het vijfjarig bestaan wordt verzilverd met deze middag in het Royal Theater.

De kunstenaars die een film zullen tonen zijn: Didianne Leusink, Lola Safari, Studio Yeddi, Dean Kisters, Pedro Gossler, Emile Hermans, Rutger de Vos, Elisa Verkoelen, Kaya Erdinç, Anne Lemmens, Iris van Velzen, LOSDQ + Sjekkie Sjeng en Ward Willems.

Bijzonderheden
‘PAND is een presentatie-instelling in de vrije kunsten die zoekt naar alternatieve functies van stad en ruimte: jonge kunstenaars duiden belangrijke vraagstukken die ons allemaal raken. Het programma ziet er als volgt uit:

13:00 uur: Inloop
13:30 uur: Verzamelprogramma 01
14:30 uur: Pauze
15:00 uur: Verzamelprogramma 02
16:00 uur: Q&A
17:00 uur: Einde

Amrand Leenaers

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!