Here

België, 2023 / 82 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Bas Devos
Met: Stefan Gota, Liyo Gong en Teodor Corban

Stefan is een zachtaardige bouwvakker in Brussel die op het punt staat te vertrekken naar zijn thuisland Roemenië. Tijdens zijn wandelingen en afscheidsbezoeken aan vrienden en familie ontmoet hij Shuxiu, een jonge Belgisch-Chinese vrouw die haar studie wijdt aan mossen. Haar oog voor het nauwelijks zichtbare intrigeert Stefan en richt zijn blik nog meer op de schatten die ons voortdurend omringen.

De Vlaamse regisseur Bas Devos maakt het liefst films over zijn woonplaats Brussel. Na Ghost Tropic is er nu het rustige Here: een lofzang aan het multiculturele karakter van de Belgische hoofdstad. Op kalme wijze prikkelt Devos de verbeelding, met genuanceerde portretten en diepgaande reflecties over de relatie tussen mens en natuur.

Here gooide afgelopen jaar op verschillende internationale filmfestivals hoge ogen. De film viel in de prijzen op het filmfestival van Berlijn. En het gerenommeerde Museum of Modern Art in New York heeft Here erkend als één van de invloedrijkste en innovatiefste films van deze eeuw. Het is wat ons betreft dan ook een wonderschone film.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 04 augustus is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★★ - De Morgen - "Vijf sterren doen misschien een meesterwerk van epische proporties vermoeden, maar Here is net groots in zijn radicale kleinheid. Het is een meditatief juweeltje."

★★★★★ - Vpro - "Prachtig minimalistisch, gelaagd en intiem meesterwerkje van de Belgische regisseur Bas Devos. Een detailrijk juweeltje van een film."