The Bikeriders

Verenigde Staten, 2023 / 116 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGeweldAngstGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Jeff Nichols
Met: Tom Hardy, Michael Shannon en Jodie Comer

Chicago, jaren '60. Na een toevallige ontmoeting in een plaatselijke bar, wordt de eigenzinnige Kathy halsoverkop verliefd op de knappe Benny en zijn Harley Davidson. Benny is een nieuw lid van de motorclub The Vandals, geleid door de enigmatische Johnny, die vrijheid, trouw en broederschap centraal zet. Maar geleidelijk evolueert de club van een ontmoetingsplaats voor buitenstaanders tot een gewelddadige bende. Uiteindelijk zal Benny gedwongen worden om te kiezen tussen Kathy en zijn loyaliteit aan de club.

Aan stoere, getroebleerde blikken geen gebrek: Tom Hardy, Austin Butler en Michael Shannon. Maar wie de show ├ęcht steelt is Jodie Comer, vanuit wier perspectief de film verteld wordt. Regisseur Jeff Nichols, die eerder de Amerikaanse onderbuik in beeld bracht met films als Mud en Take Shelter, liet zich voor The Bikeriders inspireren door het gelijknamige fotoboek van Danny Lyon uit 1968, die de motorbende Outlaws MC vastlegde.

The Bikeriders is een doorleefd tijdsdocument dat ruim 50 jaar na het iconische Easy Rider nog steeds luidkeels "born to be wild" schreeuwt.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - "Net wanneer je even overweegt om zelf een motor aan te schaffen, rukt Jeff Nichols het geromantiseerde tapijt weg, en zien we de contouren van de moderne motorclub, die meestal allang niet meer een (verholen) romantisch mannenclubje is. Het stemt bijna weemoedig."