Only the River Flows

China, 2023 / 102 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Wei Shujun
Met: Yilong Zhu, Chloe Maayan en Hou Tianlai

China, halverwege de jaren 90. In de plattelandsstad Banpo wordt bij de rivier het lijk van een vrouw gevonden. Aan hoofdinspecteur Ma Zhe de taak om de dader te vinden en het liefst zo snel mogelijk. Mensen hebben in de buurt van de plaats delict een verstandelijk beperkte man zien rondlopen. Voor de media en Ma's politiechef is het zonneklaar: deze man moet wel de dader zijn. Maar voor Ma is het helemaal niet zo duidelijk en ondanks dat zijn superieuren hem opdragen de zaak te laten rusten, gaat hij onverminderd verder met het onderzoek. Alles raakt in een stroomversnelling als er nog een lichaam wordt gevonden.

Only the River Flows is doordrenkt met regen en mist en is een gedurfde, stijlvolle thriller van regisseur Wei Shujun, een van de opkomende, jonge en getalenteerde regisseurs in de Chinese filmwereld. De film was vorig jaar een enorme hit in China. In minder dan een maand behoorde de film al tot een van de best bezochte films ooit. Gebaseerd op de korte roman Mistakes By The River van de beroemde Chinese schrijver Yu Hua.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Volkskrant - "Wei Shujuns intrigerende neo-noir Only the River Flows rekt de grenzen van het genre van de politiethriller inventief op met traagheid, suggestie en surrealisme. Volstrekt uniek."