• Inleiding

Los Reyes Del Mundo

Colombia, 2022 / 111 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Laura Mora Ortega
Met: Carlos Andrés Castañeda, Davison Florez en Brahian Acevedo

Rá is een van de vele ontheemden die door de straten van Medellin zwerft. Door een toevallige samenloop van omstandigheden weet hij aan zijn bestaan te ontsnappen. De regering heeft namelijk besloten een stuk land terug te geven dat van zijn oma was afgenomen. Het heeft jaren geduurd, maar zo’n juridische overwinning voelt als het sprankje hoop dat Rá nodig heeft om een nieuw leven te kunnen beginnen. Hij neemt niet alleen zijn broer mee, maar ook drie straatkinderen waarmee hij al jaren bevriend is. Zonder geld voor vervoer, onderdak of eten, wordt het een uiterst gevaarlijke tocht naar hun beloofde land.

Los Reyes Del Mundo van regisseuse Laura Mora Ortega kent geen gebrek aan prachtige beelden. De film speelt zich af in Colombia en volgt vijf kinderen die een nieuw leven willen beginnen, weg van het geweld en de armoede waarmee ze zijn opgegroeid. Terwijl de film zich verplaatst van de drukke straten van de stad Medellin naar het mistige Andes gebergte, legt Ortega een even verbluffend als oogstrelend beeld vast van een land in transitie.

Los Reyes Del Mundo is niet zomaar de zoveelste sociale film over armoede en onrecht in Colombia. De dromerige en adembenemende beelden van het landschap maken deze film heel bijzonder. De camera zit voortdurend op de huid van de personages: hij loopt mee, speelt mee, klimt mee en struikelt mee. Prachtfilm!

Bijzonderheden
Voorafgaand aan Los Reyes Del Mundo verzorgt Armand Leenaers op donderdag 22 augustus een inleiding. Hij is kenner en liefhebber van Latijns-Amerika en was bestuurslid van het Latin American Film Festival (LAFF) in Utrecht.

Amrand Leenaers

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.