• Special
  • Cultura Nova

Floating With Spirits

België/Mexico, 2023 / 31 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngst
Regie: Juanita Onzaga
Met: Jocelynne Gallardo García, Jaquelyne Gallardo García en Florencia García

Cultura Nova presenteert in samenwerking met Filmhuis De Spiegel de Limburgse première van Floating With Spirits. Het Virtual Reality-project is te zien vanaf zaterdag 31 augustus tot en met zondag 08 september in het Royal Theater. De voorstellingen zijn vanaf 11 uur in de ochtend tot 20.00 uur in de avond. Virtual Reality is een individuele beleving en het tijdstip is exclusief, dus kom op tijd. We vertonen Floating With Spirits met Engelse ondertiteling. Op de website van Cultura Nova kun je een kaartje kopen.

Floating With Spirits voert je mee naar de berggebieden van de Mexicaanse staat Oaxaca. Daar ontmoeten we Jocelynne en Jaquelyne, twee jonge Mazateken. Dit volk leeft al eeuwenlang in deze regio, nauw verbonden met de gigantische ceiba-bomen en de levendige rivieren – natuur die ook de herinneringen van deze gemeenschap herbergt. Die verhalen delen Jocelynne en Jaquelyne met ons terwijl ze zich voorbereiden op de Día de los Muertos, de traditionele Dag van de Doden. Verhalen die hen verteld werden door hun grootmoeder, een sjamaan die de mystieke waarden van de gemeenschap hooghield.

Zodra Floating With Spirits begint, worden we door de fantasie van Jocelynne en Jaquelyne meegesleept naar de wereld van hun voorouders. Vier natuurgeesten verwelkomen ons en delen eeuwenoude Mazateekse kennis. Juanita Onzaga is een in Colombia geboren regisseuse en kunstenares die werkt vanuit Brussel, Bogotá en Mexico. Haar werk combineert fictie en non-fictie. Met elementen van mystiek, herinnering, dood en verbeelding creëert ze poëtische verhalen die verschillende manieren weerspiegelen om de realiteit waar te nemen binnen een sterke politieke context.

Bijzonderheden
Klik hier om een kaartje te kopen.

Amrand Leenaers

Tijden & Tickets

  • Za. 31 Augustus / 11:00 uur
  • Zo. 8 September / 11:00 uur

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!