• Special
  • Cultura Nova

Peak Season

Verenigde Staten, 2023 / 82 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruik
Regie: Steven Kanter en Henry Loevner
Met: Claudia Restrepo, Derrick Joseph DeBlasis en Ben Coleman

Amy en Max, een koppel uit New York met trouwplannen, nemen even vrijaf van hun drukke bestaan. Geen betere plek om bij te komen dan in het bergachtige Wyoming. Terwijl Amy haar carrière voorlopig op een zijspoor heeft gezet, is Max niet achter zijn computer weg te slaan. Een ontmoeting met Loren, een gids die haar de beginselen van het vliegvissen bijbrengt, opent voor Amy een mogelijk nieuw perspectief.

Loren is in alles het tegendeel van de ambitieuze Max, een vrijbuiter die leeft bij de dag en aan zijn camper en het gezelschap van zijn hond genoeg heeft. Amy en Loren hebben een duidelijke klik en wanneer Max voor zaken terugkeert naar New York, hebben de twee achterblijvers het rijk voor zich alleen.

Een schot voor open doel lijkt het, maar regisseurs Steven Kanter en Henry Loevner zijn niet van de simpele romantische oplossingen. Zijn Amy en Loren bereid het leven dat ze hebben opgebouwd op te geven voor iets dat misschien een tijdelijke bevlieging zal blijken? Dit dilemma wordt levensecht uitgewerkt in een innemende film.

Bijzonderheden
Filmhuis De Spiegel organiseert samen met Cultura Nova opnieuw de buitenspiegel en ditmaal in de tuin van Natuurvriendenhuis Eikhold, gelegen aan het natuurgebied Terworm aan de Valkenburgerweg op zo’n kleine 15 minuten lopen vanaf het festivalplein. De film is gratis toegankelijk.

Tijden & Tickets

  • Do. 5 September / 21:00 uur

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!