Animal

Griekenland, 2023 / 116 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikSeks
Regie: Sofia Exarchou
Met: Dimitra Vlagopoulou, Flomaria Papadaki en Ahilleas Hariskos

Hotel Mirage luidt de bedrieglijke naam van een Grieks strandhotel uit de middenklasse. De toeristen zijn afkomstig uit het wat oudere segment, dat zich gewillig laat entertainen met dans, bingo en cabaret. Het is brood op de plank voor Kalia en haar jongere animatiemedewerkers die weinig reden tot klagen hebben. Dat gold ook lange tijd voor Kalia zelf, maar na ruim tien jaar in deze wereld openbaren zich de onvermijdelijke fysieke en mentale slijtageplekken.

Aan een val in de discotheek waar de groep af en toe bijbeunt, houdt ze een akelige wond aan haar been over. Maar het is niet alleen de fysieke pijn, die ze probeert weg te drinken of te verdoven door seks. Kalia's leven is in feite doelloos en dus doet regisseuse Sofia Exarchou ook geen moeite haar kijkers met geforceerde wendingen bij de les te houden. Het is de steeds doffer en vertwijfelder wordende blik in Kalia's ogen die het echte verhaal vertelt.

Animal werd vorig jaar enthousiast ontvangen op het filmfestival van Locarno. Dimitra Vlagopoulou, de imponerende hoofdrolspeelster, won daar meer dan terecht de acteursprijs.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.