Inside the Yellow Cocoon Shell

Vietnam, 2023 / 179 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarAngstGrof taalgebruikDrugs- en/of alcoholmisbruikSeks
Regie: Thien An Pham
Met: Le Phong Vu, Nguyen Thinh en Vu Ngoc Manh

Nadat zijn ouders naar de Verenigde Staten waren geƫmigreerd, verhuisde Thien van de provincie naar het Zuid-Vietnamese Saigon, waar hij als regisseur van bruiloftsreportages zijn brood verdient. Wanneer zijn schoonzus bij een brommerongeluk om het leven komt, ontfermt hij zich noodgedwongen over haar vijfjarige zoon Dao. Diens vader is al jaren spoorloos. Voor de begrafenis reist Thien met de kist en het kind terug naar zijn geboortegrond.

Die reis neemt gaandeweg de vorm aan van een spirituele ontdekkingstocht voor de met geloofstwijfel worstelende Thien. Christenen mogen een minderheid vormen in Vietnam, overal waar Thien van zijn brommertje stapt, treft hij kruis- en Mariabeelden. Maar zijn pad naar zingeving is minder rechtlijnig dan dat van een vroegere geliefde die voor het leven in een klooster heeft gekozen.

Met uitzonderlijk shots, spaarzame montage en bedachtzame dialogen dompelt debuterend regisseur Thien An Pham de kijker onder in Thiens ervaringen. Die bestaan vooral uit schijnbaar toevallige maar daarom niet minder betekenisvolle ontmoetingen. Dit is, zonder enige zweverigheid, contemplatieve cinema in zijn meest bijzondere vorm. Winnaar van de prijs voor beste debuutfilm in Cannes.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.