Schotse Filmavond: The Angels' Share

Schotland, 2012 / 101 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarGeweldGrof taalgebruik
Regie: Ken Loach
Met: Paul Brannigan, John Henshaw en William Ruane

Op 16 april organiseert Filmhuis De Spiegel in samenwerking met de Heerlense Highland Games en Blender Heerlen een Schotse filmavond. In aanloop naar de Highland Games die op 18 mei plaatsvinden op het Bekkerveld in Heerlen presenteren we in gezamenlijkheid een opwarmertje. We hebben gekozen voor een film van onze geliefde regisseur Ken Loach. Na afloop van de film vindt er een na-borrel plaats in Blender, waar Schotland ook centraal zal staan.

Als de Schotse Robbie vader wordt, zweert hij dat zijn zoon nooit het tragische leven zal kennen dat hij zelf heeft geleid. Op het nippertje ontsnapt hij aan een gevangenisstraf en krijgt hij een allerlaatste kans om zijn leven een positieve wending te geven. Tijdens zijn taakstraf ontmoet Robbie het drietal Rhino, Albert en Mo, die net als hij door hun criminele verleden moeilijk werk kunnen vinden.

Hun reclasseringsambtenaar Henri laat hen kennismaken met de wereld van de whisky. Nooit had Robbie kunnen dromen dat drinken zo fundamenteel zijn leven kon veranderen. Zijn nieuw ontdekte talent - een verfijnde smaak en delicate "neus" – maakt het voor Robbie en zijn vrienden mogelijk een nieuwe, welvarende weg in te slaan.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!