Mimosas

Marokko, 2016 / 96 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaar
Regie: Oliver Laxe
Met: Ahmed Hammoud, Shakib Ben Omar en Said Aag

Een karavaan escorteert een oude en stervende sjeik door de Marokkaanse Atlas. Zijn laatste wens is om te worden begraven nabij zijn naasten. Maar de dood is niet geduldig. De leden van de karavaan, die bang zijn om de berg te trotseren, weigeren het lijk verder te transporteren. Said en Ahmed, twee schurken, zeggen dat ze de weg weten en beloven het lijk naar zijn bestemming te brengen.

Regisseur Oliver Laxe trotseerde met cast en crew de ontberingen van het ruige Atlasgebergte in Marokko om op analoog een spirituele western te draaien. Mimosas is een beeldschoon reisverslag en studie van een landschap, maar bovenal een mysterieuze parabel over de ongrijpbare krachten van geloof, kennis en lot.

Bijzonderheden
Om Contact Film een laatste keer te eren vertoont Filmhuis De Spiegel een jaar lang iedere maand een bijzondere film uit hun rijke collectie. We hebben ervoor gekozen om van ieder continent een titel te vertonen, van klassieker tot genrefilm.

Lees hier ons eerbetoon aan Contact Film.

Tijden & Tickets

Kaartjes worden 15 minuten gereserveerd in het winkelmandje.

Recensies

★★★★☆ - Trouw - ''Je moet even met je ogen knipperen, zo oogverblindend is het landschap dat de Spaanse regisseur Oliver Laxe op locatie in Marokko tevoorschijn tovert. Je zou Mimosas, bekroond in Cannes, het best kunnen omschrijven als een spirituele reis door het Atlasgebergte.''
★★★★☆ - Filmkrant - ''In Mimosas raakt een karavaan in het Atlasgebergte in de problemen. Regisseur Oliver Laxe’s western is als een voorportaal naar een spirituele wereld.''