Regisseur in focus; Park Chan-Wook

Ter gelegenheid van de release van Decision to Leave halen we een eerdere film van regisseur Park Chang-Wook terug. Park Chan-Wook, geboren op 23 augustus 1963, is een Zuid-Koreaanse regisseur, scenarioschrijver en voormalig filmcriticus. Geboren en getogen in Seoul, studeerde hij filosofie aan de Sogang University. Oorspronkelijk was hij van plan om kunstcriticus te worden, echter besloot Park na het zien van Vertigo van Alfred Hitchcock om regisseur te worden.

Oldboy

Op een regenachtige nacht wordt Oh Dae-su voor zijn huis ontvoerd. Hij wordt wakker in een afgesloten hotelkamer zonder ramen. Hij weet niet wie hem gevangen genomen heeft en nog minder waarom. Terwijl de tijd verstrijkt noteert hij in een boek wie hij ooit pijn heeft gedaan in zijn leven. Vijftien jaar later is zijn boek bijna volgeschreven en wordt hij onverwacht wakker in vrijheid. Dit is zijn kans om te ontdekken wie hem al die jaren gegijzeld heeft, en waarom. Het begin van een spannend kat-en-muis-spel.

Met Oldboy zette de Zuid-Koreaanse regisseur Park Chan-Wook zichzelf in 2003 op de wereldkaart.

Oldboy is te zien op zaterdag 27 augustus om 20:00 en woensdag 7 september om 20:00.

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1471/oldboy/

Decision to Leave

Hae-joon is een jonge, uiterst getalenteerde detective in het bruisende Busan. Als het lichaam van een man wordt gevonden aan de voet van een nabijgelegen berg, krijgt Hae-joon de zaak toegewezen. Zo ontmoet hij de mooie, raadselachtige weduwe Seo-rae, die ogenschijnlijk onbewogen reageert op de dood van haar man. Zij lijkt over een overtuigend alibi te beschikken, maar toch blijft Hae-joon haar volgen. Zijn nieuwsgierigheid ontaardt in een obsessie.

Decision to Leave is te zien op maandag 26 september om 20:00 en zondag 2 oktober om 19:00.

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1472/decision-to-leave/