Regisseur in focus – Uberto Pasolini

Ter gelegenheid van de release van Nowhere Special vertoont Filmhuis De Spiegel het prachtige en tedere Still Life. Beide speelfilms kunnen gebruikt worden als antigif tegen de hedendaagse polarisatie.

Uberto Pasolini werd geboren op 1 mei 1957 in Rome, Italië, en werkt sinds 1983 in de filmindustrie. Hij begon met werkzaamheden achter de camera en werd uiteindelijk een onafhankelijke producent toen hij zijn eigen productiebedrijf Redwave Films oprichtte. Pasolini heeft verschillende films geproduceerd, waaronder The Full Monty, die vele internationale prijzen won. Machan is Pasolini’s speelfilmdebuut als regisseur. Still Life was in 2015 een grote hit in Filmhuis De Spiegel. Een regisseur met een barmhartig hart, zo blijkt wel uit zijn films.

Nowhere Special

John is een 35-jarige alleenstaande glazenwasser in Noord-Ierland die de zorg heeft over zijn zoontje Michael van vier. John heeft echter niet lang meer te leven, dus gaat hij op zoek naar de perfecte ouders voor Michael. Hij denkt te weten wat hij zoekt en wordt hierin ondersteund door het adoptiebureau, maar het perfecte gezin lijkt niet te bestaan. Toch moet John tot een beslissing komen. Wat is een goede ouder en wie is de beste voor Michael?

Nowhere Special is te zien op zaterdag 2 en vrijdag 8 juli om 20:00. 

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1450/nowhere-special/

Still Life

Still Life geeft een humoristisch inkijkje in een beroep dat niet veel voorkomt: een gemeenteambtenaar die zoekt naar familie en bekenden van dood gevonden, eenzame mensen. Zijn taak is het regelen van hun uitvaart. De perfectionist John May is zo’n ambtenaar. In het huis van de overledenen probeert hij details te achterhalen over hun leven, waarna hij een grafrede schrijft en passende muziek uitkiest.

Still life is te zien op woensdag 13 juli om 20:00. 

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/548/still-life/