Schrit_tmacher festival

A Way to B, Duo, Ailey en El Círculo maken deel uit van het uitgebreide contextprogramma van schrit_tmacher festival. Dit grensoverschrijdende dansfestival startte in 1995 als experiment in Aken maar heeft inmiddels een vaste plaats ingenomen in de Euregio. Schrit_tmacher biedt een opwindende mix aan internationale topgezelschappen en choreografen vanuit de hele wereld; aangevuld met onder andere exposities, talks, jeugdvoorstellingen, workshops en performances. Bekijk het complete programma op schrittmacherfestival.nl.

A Way to B

A Way to B is een documentaire over het flamboyante, Catalaanse danscollectief Liant La Troca, geleid door danser en choreograaf Jordi Cortés Molina. We volgen verschillende dansers van de groep terwijl ze hun individuele verhalen vormgeven in performances. Deze dansers hebben een lichamelijke beperking: de een loopt in een stalen korset, de ander is spastisch. Sommige artiesten zitten in een rolstoel, de een heeft één been, de ander heeft helemaal geen benen, is blind of ziet elke dag een beetje minder.

A Way to B is op maandag 20 februari om 20:00 en zondag 26 februari om 19:00 bij ons te zien.

Klik hier voor kaartjes.

Duo

Duo is aan de ene kant een innerlijke reis van twee mensen op zoek naar liefde, rust en geluk maar ook een fysieke reis van een dansvoorstelling die wordt opgevoerd in scholen en op pleinen van afgelegen dorpen. Het is een roadmovie door het adembenemende Andesgebergte van Argentinië.

Duo is op vrijdag 3 maart om 20:00 en zondag 12 maart om 19:00 bij ons te zien.

Klik hier voor kaartjes.

Ailey

Alvin Ailey Ellington (1931 – 1989) was een Amerikaanse danser, regisseur, choreograaf en activist die in 1958 het Alvin Ailey American Dance Theater oprichtte. Het AAADT, en de daaraan verbonden Ailey School, was een toevluchtsoord voor zwarte kunstenaars die de Afro-Amerikaanse identiteit door middel van dans tot uitdrukking brachten.

Ailey is op zondag 19 maart om 19:00 en maandag 27 maart om 20:00 bij ons te zien.

Klik hier voor kaartjes.

El Círculo

In Spanje hebben feministische ideeën grote delen van de samenleving overgenomen. Het ooit zo natuurlijke machismo wordt bedreigd. Hoe is het om een man te zijn in de hedendaagse Spaanse samenleving? In intieme praatgroepen delen mannen hun individuele ervaringen met een oprechtheid die je maar zelden ziet.

El Círculo is op donderdag 23 maart om 20:00 en zondag 2 april om 19:00 bij ons te zien.

Klik hier voor kaartjes.