Spiegelpashoudersdag: Riff-Raff en The Old Oak (Ken Loach)

Onlangs heeft Filmhuis De Spiegel de mijlpaal van 600 spiegelpashouders bereikt. Behalve bijzonder trots, zijn we ook erg blij met onze nieuwe en trouwe pashouders. Als dank daarvoor hebben we besloten onze pashouders in het zonnetje te zetten. Dit doen we door twee films aan te bieden van de door ons zo geliefde regisseur Ken Loach, waarbij zijn laatste film The Old Oak als exclusieve voorpremière vertoond zal worden. Beide films zijn gratis toegankelijk voor onze pashouders en zullen vertoond worden op zaterdag 09 december. We verwelkomen je dan graag en hopen dat je nog lang verbonden zult blijven aan ons mooie filmhuis.

*Deze gratis voorstellingen zijn exclusief voor onze Spiegelpashouders. Ben je nog niet in het bezit van een Spiegelpas? Je bestelt de pas eenvoudig online of aan de kassa van het Royal Theater.*

Riff-Raff (Ken Loach)

Nadat Stevie de gevangenis heeft verlaten, vindt hij werk in de bouw. Zijn collega’s bezorgen hem een gekraakte flat. Ze zijn aan de grillen van de koppelbazen overgeleverd en werken zonder sociale bescherming en fatsoenlijke veiligheidsmaatregelen. Met humor proberen de bouwvakkers er nog wat van te maken.

Als Stevie een tas vindt en die terugbezorgt aan Susan, een beginnend zangeres, groeit aarzelend de liefde. Susan trekt bij Stevie in. Terwijl de bouwwerkzaamheden gestalte krijgen, wordt één van zijn collega’s ontslagen en valt een ander van een steiger. Stevie laat het er niet bij zitten.

Voor meer informatie: https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1670/spiegelpashouders-riff-raff/

The Old Oak (Ken Loach)

In een vervallen stadje in Noord-Engeland waar de mijnen zijn gesloten en veel mensen naar elders zijn verhuisd, zijn de huizen goedkoop en beschikbaar. Gezamenlijk trefpunt van de inwoners is de laatst overgebleven pub The Old Oak. Het café is eigendom van TJ Ballantyne die worstelt om het hoofd boven water te houden. Wanneer er onaangekondigd Syrische vluchtelingen in het dorp arriveren, stuit dat op hevig verzet van de hechte lokale gemeenschap.

TJ ontfermt zich echter over de jonge Syrische fotografe Yara en tussen de twee ontstaat er een bijzondere band. Dat resulteert in hun initiatief om in The Old Oak een soort kantine te creëren voor de allerarmsten in de gemeenschap, ongeacht hun culturele achtergrond.

Voor meer informatie: https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1669/spiegelpashouders-the-old-oak/