Filmhuis De Spiegel zoekt vrijwilligers voor kassa & horeca

Ben jij een echte filmliefhebber die bruist van de energie? Wil jij ook deel uitmaken van een hecht team vrijwilligers die de liefde voor film delen? Vind je het leuk om tussen de mensen te zijn? Dan is de functie van vrijwilliger bij Filmhuis De Spiegel misschien iets voor jou. Wij zijn per direct op zoek naar vrijwilligers voor de werkgroep: Kassa & Horeca.

De functie
Vrijwilligers van de werkgroep kassa/horeca hebben een centrale functie binnen onze organisatie. Je werkt deels bij de kassa en deels in de foyer van ons filmhuis. Aan de kassa ben je voornamelijk verantwoordelijk voor de verkoop van de filmkaartjes. Daarnaast verkoop je ook cadeaubonnen en lidmaatschappen (spiegelpassen). Tevens controleer je de online gekochte kaartjes en sta je bezoekers te woord als zij vragen hebben over het filmprogramma of het Royal Theater.

In de foyer ben je gastvrouw of gastheer en ben je samen met een collega verantwoordelijk voor het klaarzetten, inschenken en afrekenen van de consumpties van onze bezoekers, voor en na de film. Je vult voorraad bij en ruimt de foyer op. Uiteraard ben je ook hier het gezicht van ons filmhuis en hoort het maken van een praatje er ook bij.

Wat we vragen
Als vrijwilliger kassa/horeca ben je het gezicht van het filmhuis naar de bezoekers toe. Je bent bovenal klantvriendelijk en enthousiast. Filmkennis is een pré, maar geen vereiste. Wél heb je je ingelezen over het filmaanbod en met name over de film die op dat moment draait, om bezoekers te kunnen informeren. Je kunt met computers overweg om te kunnen
werken met de gehanteerde kassasystemen. Je bent stressbestendig. Horeca-ervaring is handig maar wordt niet als vereiste gezien. Alles valt te leren.

Voor deze functie is een minimale inzet van 3 diensten per maand gewenst, maar we streven naar één dienst per week. Je dienst begint steeds een uur vóór en eindigt globaal een uur ná de voorstelling. Tijdsduur ongeveer 4-5 uur. Uiteraard wordt er rekening gehouden met vakanties en dagen waarop je niet beschikbaar bent.

Wat we bieden
Als vrijwilliger van het filmhuis kom je terecht in een inspirerende en creatieve omgeving waarin de passie voor film centraal staat. Het iconische Royal Theater wordt je tweede woonkamer. Je krijgt gratis toegang tot alle voorstellingen (m.u.v. van sommige speciale voorstellingen). Je wordt onderdeel van een gemotiveerd, gezellig team. Er wordt één keer per jaar een uitstapje voor alle vrijwilligers georganiseerd en ook aan het begin van het nieuwe jaar wordt er een gezamenlijke activiteit georganiseerd. Indien nodig bestaat de mogelijkheid tot het verkrijgen van een reiskostenvergoeding.

Over het Filmhuis
Filmhuis De Spiegel is een onafhankelijk en vrijzinnig podium voor film in Heerlen en maakt deel uit van de culturele infrastructuur in Parkstad Limburg. We bieden een kritisch platform en een aantrekkelijke plek met spraakmakende programma’s op het gebied van film, filmeducatie en debat. Het Filmhuis wil haar publiek door middel van haar programma’s inspireren tot anders kijken. Dat doen we door een onderscheidend programma te bieden waarmee we bezoekers andere perspectieven aanreiken. Daarnaast worden er ook andersoortige culturele evenementen georganiseerd daar waar de filmprogrammering dat toelaat.

Tevens staat er iets groots te gebeuren: we zijn voornemens uit te breiden naar een filmhuis met drie zalen en een restaurant. Filmhuis De Spiegel wordt daarmee dé plek voor iedereen die zich bezighoudt met film en audiovisuele kunst, van jong tot oud.

Interesse?
Klaar om deel uit te maken van ons sprankelende team? Stuur dan een e-mail naar info@filmhuisdespiegel.nl en vertel ons waarom jij diegene bent die ons team wil versterken. Alle kandidaten worden uitgenodigd voor een kennismakingsgesprek.

We zien je sollicitatie graag tegemoet.