Licorice Pizza

Verenigde Staten, 2021 / 134 minuten
Let op met kinderen tot 12 jaarGrof taalgebruikDiscriminatie
Regie: Paul Thomas Anderson
Met: Alana Haim, Cooper Hoffman en Bradley Cooper

Hoe geloofwaardig is het dat een zestienjarig joch een 25-jarige vrouw weet in te palmen? In het Los Angeles van 1973, met de glamour van Hollywood op loopafstand, is niets onmogelijk. Voor Gary gaat er iets nieuws beginnen, een bedrijf in waterbedden. Alana, hulpje van een schoolfotograaf, is geïntrigeerd door Gary's bravoure, maar trekt ook haar eigen plan. Twee jonge mensen die de zorgeloze geest van die tijd belichamen.

Na het precieuze naald-en-draadwerk van Phantom Thread komt de nieuwe film van Paul Thomas Anderson tot de kijker als een heerlijke slobbertrui. Met een losse verhaalstructuur die de acteurs alle ruimte geeft te gloriëren. Naast Cooper Hoffman - zoon van wijlen Philip Seymour Hoffman - als Gary, is tegenspeelster Alana Haim – jongste lid van de uit drie zussen bestaande band Haim – de absolute ontdekking in een toch al niet misselijke cast.

Voor Licorice Pizza trommelde regisseur Paul Thomas Anderson zijn halve vrienden- en kennissenkring op. Het leverde een montere ode op aan de plek en tijd die Anderson als kind vormden, deels gebaseerd op de herinneringen van een jeugdvriend. Licorice Pizza is dé zomerfilm voor deze winter.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 13 maart is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ - NRC - ''Gary en Alana zijn voor elkaar gemaakt – maar hij is 15 en zij 25, een fors obstakel in deze rijke, nostalgisch vlinderende romantische komedie Licorice Pizza. Een meesterwerk van P.T. Anderson.''
★★★★☆ - NRC - ''De beide hoofdrolspelers van Licorice Pizza, die innemend en vrij van maniertjes acteren, zijn debutanten: ongerepte, niet-standaard-Hollywoodgezichten. Cooper Hoffman is de zoon van acteerreus Philip Seymour Hoffman.''