The Banshees of Inisherin

Ierland, 2021 / 113 minuten
Let op met kinderen tot 16 jaarAngstGrof taalgebruik
Regie: Martin McDonagh
Met: Colin Farrell, Brendan Gleeson en Barry Keoghan

We volgen twee goede vrienden Padraic en Colm die in een moeilijke situatie belanden wanneer Colm plotseling besluit hun vriendschap te verbreken. Op het eiland voor de westkust van Ierland, waar de twee wonen, probeert een verwarde Padraic de vriendschap nieuw leven in te blazen met hulp van zijn zus Siobhan. Zij heeft haar eigen problemen met Dominic, de zoon van de lokale politieman.

De gebeurtenissen escaleren volledig als Colm een drastisch ultimatum stelt om zijn voornemen tot het beƫindigen van de vriendschap duidelijk te maken. Wat volgt zijn droogkomische ontwikkelingen, vlijmscherpe dialogen en vele pints met Guinness - waarmee het moeilijk proosten is als je beste vriend opeens aan een tafeltje verderop gaat zitten.

Oscarwinnaar Martin McDonagh van het veelgeprezen Three Billboards Outside Ebbing, Missouri herenigt tot ieders genoegen acteur Brendan Gleeson met Colin Farrell, de hoofdrolspelers uit zijn langspeeldebuut In Bruges. Tegen het prachtige landschap ontvouwt zich in The Banshees of Inisherin een tragikomische karakterstudie over de breuk tussen twee oude vrienden.

Bijzonderheden
De voorstelling van zondag 21 mei is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ - Nrc - "Regisseur Martin McDonagh combineert opnieuw feilloos komedie en drama, lichtheid en droefenis, en absurdisme en existentialisme. Hij wilde de mooiste Ierse film ooit maken, dat lijkt hem gelukt."