Herdenkingsconcert (2023)

Nederland, 2023 / 90 minuten

Om 21.00 uur bent u van harte welkom bij een gratis concert in het kader van de Nationale Dodenherdenking, in het Theater Royal. Tijdens dit concert speelt de in Rusland geboren celliste Maya Fridman Canti d’Inizio e Fine, een stemmig, indringend werk van de Oekraïense componist Maxim Shalygin.

De Engelen Des Doods vormen de namen van de zes delen in het werk, geconcludeerd door de epiloog van de Todesfuge, waar Maya tegelijkertijd zingt en haar cello bespeelt. Maxim Shalygin componeerde dit stuk voor ‘a solo performer who can feel, play, sing, scream, moan, swear, breathe, squeal, whisper, bleat, hiss, dream.’ en droeg het op aan Maya.

De muziek wordt afgewisseld met gedichten en verhalen over oorlog en bevrijding. Deze worden voorgedragen door Manouk Pluis. “Rend your clothes, you all, sprinkle your head with ashes, run through the streets and dance in madness.” - Rabbi Jakub Szulman in a letter, January 1942.

Maya Fridman is winnaar van de Dutch Classical Talent Award 2019. De volkskrant bestempelde Maya Fridmans vertolking van Shalygins werk als een van de muzikale hoogtepunten van 2019.

Bijzonderheden
Dit is een evenement met Parkstad Limburg Theaters en het Theater Royal. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met Stichting Comité 04 en 05 mei Heerlen en is gefinancierd door de gemeente Heerlen.

Reserveer op tijd uw vrijkaartje want vol = vol.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!