Orson Welles + Gary Lucas (Captain Beefheart)

Verenigde Staten, 1938 / 120 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Orson Welles
Met: Joseph Cotten, Howard Smith en Arlene Francis

Een bijzondere combinatie van film en muziek. De verloren gewaande maar in 2008 gevonden klassieker Too Much Johnson van Orson Welles zal op vrijdagavond 07 juli in de Royal Theater worden vertoond.

Too Much Johnson is door Orson Welles drie jaar vóór Citizen Kane gemaakt maar is in die tijd nooit publiekelijk vertoond. Bijzonder is dat gitaarlegende Gary Lucas (bekend van onder andere Captain Beefheart, Jeff Buckley en Nick Cave) de speelfilm muzikaal zal begeleiden.

Augustus Billings doet zich voor als de rijke Cubaanse plantage-eigenaar Joseph Johnson. Hij heeft een affaire met Clairette Dathis, de vrouw van Leon Dathis. Wanneer Leon de affaire ontdekt, gaat hij achter zijn rivaal aan. Met behulp van een foto van Augustus, probeert hij hem te vinden. De achtervolging resulteert in de ene visuele grap na de andere.

Na de filmvertoning zal Gary Lucas enkele klassiekers van Captain Beefheart spelen. Ook is er ruimte voor een Q&A én een meet & greet na afloop. Let op, dit is een eenmalige voorstelling.

Bijzonderheden
Het programma ziet er als volgt uit:

(19.00) Inloop
(20.00) Too Much Johnson
(21.15) Pauze
(21.45) Live muziek Gary Lucas
(22.15) Q&A én meet & greet

Voordeelticket*: Spiegelpashouders: € 15,- / Geen Spiegelpashouders: € 17,50

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!