Forever

Denemarken, 2022 / 110 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Regie: Frelle Petersen
Met: Ole Sorensen, Jette Sondergaard en Mette Munk Plunk

Maren en Egon leven rustig en tevreden in een klein stadje in het zuiden van Denemarken. Ze hebben een goede band met hun volwassen kinderen, ze hebben leuke banen en interessante hobby's, en ze ontmoeten elkaar allemaal voor het ontbijt als er iemand jarig is. Maar dan slaat het noodlot toe, volledig uit het niets, en de verschillende manieren waarop de gezinsleden met het verdriet omgaan, drijven hen alleen maar verder uit elkaar. Ze staan voor een grote uitdaging: ze moeten namelijk het leven weer op de rit zien te krijgen én als gezin nader tot elkaar zien te komen.

Het ingehouden drama van regisseur Frelle Petersen maakt geen gebruik van sentimentele scènes. De tragische gebeurtenis zelf krijgt weinig ruimte; het is de nasleep die ertoe doet. Het Deense stadje met al zijn mensen en landschappen is een prachtige omgeving, en het kenmerkende dialect voegt een extra authentieke laag toe. Forever is een warm, intiem en indrukwekkend familiedrama over wat er met relaties gebeurt als iedereen midden in een tragedie staat.

Bijzonderheden
De voorstelling van woensdag 20 december is de laatste gelegenheid deze film bij ons te zien.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ - Filmkrant - "Het indrukwekkend ingetogen Forever toont hoe rouw en verdriet een breuk veroorzaken in een hechte familie."

★★★★☆ - Volkskrant - "Het knap geschreven, mooi geacteerde Forever zoekt het niet in grote gebaren, maar in de precieze weergave van verdriet."