De Avond van de Limburgse Korte Film

Nederland, 2023 / 90 minuten
Let op met kinderen tot 14 jaar

Ook dit jaar vindt weer in september De Avond van de Limburgse Korte Film plaats. Op dezelfde dag en op hetzelfde tijdstip kun je in zes verschillende Limburgse filmtheaters terecht voor een selectie van recente korte Limburgse films. In elke stad kiest het Limburgse publiek haar favoriet. De over-all favoriet wint de geldprijs van € 1.500,-, beschikbaar gesteld door CineSud.

Amy & May (Catherina Iosifidis)
De vriendschap tussen twee beste vrienden wordt op de proef gesteld wanneer ze op een feestje twee Franse jongens ontmoeten.

Goudhaan (Sem Dingemans)
Door de slecht lopende wasstraat en de komst van een nieuwe vriendin verliest Dennis zich in de behoefte om zich tegenover zijn vader te bewijzen.

Stripped Down (Nathalie Roux)
Om te worden wie ze wil zijn, zegt een vrouw vaarwel tegen wie ze was en de verwachtingen die haar hebben beperkt.

Jagers (Karel Konings en Maarten Sleegers)
Nadat een groep zogenaamde pedojagers een vermeende pedofiel in elkaar slaat, vreest een van hen dat hij door hem is herkend.

Magma (Luca Meisters)
Esra, overweldigd door haar vaders plotselinge handicap, raakt als negenjarige verstrikt in een web van leugens.

Schaamhaar (Wibout Warnaar)
Een kalende jongeman besluit zijn haarverlies te verbergen om een romantische relatie aan te gaan.

Bijzonderheden
Op dinsdag 26 september vindt de derde editie plaats van De Avond van de Limburgse Korte Film. Laat je verrassen door recente en nieuwe pareltjes uit je eigen regio. De films worden voorzien van een korte video-inleiding door de regisseurs, zodat je ook de gezichten achter de films leert kennen. Winnaars van eerdere edities waren Convoi Exceptionnel en What Killed Timmy Benson.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!