Boekpresentatie: Ivo Senden Royal Theater

2023 / 90 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden
Met: Ivo Senden

Het Royal Theater behoort niet alleen tot de mooiste bioscopen van Nederland, de grande dame van Heerlen heeft ook een bevlogen geschiedenis. Maak in de kermistent kennis met het nieuwe medium film en bezoek de eerste, primitieve bioscopen in Heerlen. Leer de kleurrijke exploitanten kennen, die op vindingrijke wijze hun weg vonden in het wilde westen van nieuwe technieken en strenge keuringen.

Lees hoe een felle strijd tussen twee bioscoopmannen leidde tot een ongekend luxe filmtheater in de kleine mijnstad Heerlen, hoe het Royal Theater een cruciale rol speelde in de oorlogsjaren en hoe de Roermondse kermisfamilie Van Bergen de projectoren draaiende hield in goede en slechte tijden. Aan de hand van archiefmaterialen, interviews, mooie anekdotes en bijzondere wetenswaardigheden, geïllustreerd met veel historische foto’s, is dit het unieke verhaal van het 85 jaar oude Royal Theater en alles dat voorafging.

Auteur Ivo Senden publiceerde in 2008 de eerste versie van dit boek over de bioscoop waar hij jaren werkzaam was. Naast deze aanzienlijk uitgebreidere, herziene editie (2023) met zeer veel aanvullingen, schreef Senden diverse romans, waarvan de meerderheid speelt in, én onder Zuid-Limburgse bodem: Zwarte droom (2015), Gevallen land (2016), Tijdschouwers (2021) en Bokken (2022). Ivo Senden (Klimmen, 1977) is thans nog steeds werkzaam in het bioscoopvak.

Bijzonderheden
Wij verzoeken u vriendelijk te reserveren door een gratis kaartje te "kopen".

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!