Le Pot-Au-Feu

Frankrijk, 2023 / 135 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijdenGrof taalgebruik
Regie: Anh Hung Tran
Met: Juliette Binoche, Benoît Magimel en Chloé Lambert

Kaviaar gedrapeerd op verse oesters, kalfsrug, fricassée, tarbot in melk, rivierkreeften, alles begeleid door de voortreffelijkste sauzen: chefkok Eugénie is een ware tovenaar in de keuken van gastronoom Dodin Bouffant. De twee hebben een harmonieuze verhouding, waarin de liefde voor de klassieke Franse keuken de gedeelde passie is. Eén ding zit Dodin echter dwars: Eugénie weigert met hem te trouwen – om haar voor het huwelijk te winnen besluit hij voor zijn geliefde te koken.

Voor Le Pot-Au-Feu nam de Vietnamese regisseur Anh Hung Tran de roman ‘La Vie Et La Passion De Dodin-Bouffant, Gourmet’ van Marcel Rouff tot uitgangspunt. De vertelling uit de late 19e eeuw, verhaalt over de geneugten van koken, proeven en eten als een van de pijlers van de Franse cultuur. Het is die liefde die we terugzien in de film, waarin de gerechten zó goed smaken dat het keukenhulpje regelmatig tot tranen toe geroerd is.

Le Pot-Au-Feu is een zintuiglijke film die eerder dit jaar op het filmfestival van Cannes de prijs voor beste regisseur won.

Bijzonderheden
Op veler verzoek nog een allerlaatste voorstelling.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!

Recensies

★★★★★ - Volkskrant - "Dat maakt Le Pot-Au-Feu tot een niet alleen zeer smakelijke, maar ook terloops aangrijpende en diepzinnige film: alsof Eugénie en Dodin, zonder dat je het doorhebt, wonderen verrichten met de ingrediënten van het leven zelf."

★★★★☆ - Nrc - "Le Pot-Au-Feu is een liefdesverklaring aan de Franse culinaire traditie. Alles spettert, glimt en smelt in deze film over een Franse sterrenkok in de belle époque."