Gratis: Herdenkingsconcert

Nederland, 2024 / 90 minuten
Niet schadelijk / Alle leeftijden

Om 21.00 uur bent u van harte welkom in het Royal Theater voor het gratis herdenkingsconcert in het kader van de nationale Dodenherdenking. Tijdens dit concert zal het Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius onder leiding van dirigent Anton Kropivšek, Martina Lucic en Jessica Kulka te horen zijn. Het programma is als volgt:

I. Koninklijk Heerlens Mannenkoor St. Pancratius onder leiding van dirigent Anton Kropivšek

01. The Awakening - Joseph M Martin
02. Bring Him Home - Claude-Michel Schönberg
03. Do You Hear The People Sing - Claude-Michel Schönberg
04. Mi Macherai - Luis E Bacalov
05. The Way Old Friends Do - Benny Anderson en Björn Ulveaus

II. Mala (Martina Lucic)

01. Back At The Mountain - Het vluchtverhaal van mijn ouders naar Nederland, over het missen van je vaderland, maar hoop blijven houden voor de toekomst.

02. A Simple Life - Soms ben je zo lang samen met iemand, dat je niet doorhad hoe verbonden en één je was met diegene totdat die niet meer in je leven is.

03. Humanity - Verhaal van Akram uit Syrië, over de wanhoop die je kan voelen in tijden van oorlog, een strijdlied.

04. Gonna Be A Long Night - Het kunnen bewonderen van iemand die niet meer in je leven is, maar daar oké mee leren zijn.

05. Dad’s Letters - Het verhaal van mijn vader, over gevangenschap tijdens de oorlog en de brieven die hij naar mijn moeder schreef in die tijd.

III. Foreign Bloom (Jessica Kulka)

Open Water, Empty Eyes en Captivated vormen het drieluik en Visueel EP 'Echoes'. De nummers zijn op zichzelf staande liedjes, maar vertellen samen één geheel.

Open Water - Het verhaal gaat over een meisje dat haar eigen weg moet vinden en op moet groeien zonder stabiel vangnet.

Empty Eyes - Een onstuimige relatie tussen twee geliefden blijkt gebroken en gestold. Ze kunnen niet met elkaar, maar ook niet zonder elkaar door alles wat zij over de jaren hebben opgebouwd. Het meisje dat nu opgroeit, wordt jarenlang meegetrokken in hun conflicten - zonder hier uit te kunnen vluchten.

Captivated - De twee partners die altijd nog bij elkaar zijn, dansen in hun eigen cirkels, gevangen in hun eigen werelden. Het meisje dat nu is opgegroeid tot vrouw, neemt afscheid en breekt zich los van deze vicieuze cirkel, en weigert daarmee langer de zwaarte van andermans pijn te dragen.

Bijzonderheden
Herdenkingsconcert is in het kader van nationale Dodenherdenking 04 mei en Bevrijdingsdag 05 mei. Het is gratis toegankelijk voor iedere bezoeker. Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met het comité 4 en 5 mei Heerlen en is gefinancierd door de gemeente Heerlen.

Tijden & Tickets

NB: U kunt voor deze voorstellingen geen E-tickets kopen of reserveren!