Previously Unreleased

Elke zomer besteden we samen met het EYE Filmmuseum aandacht aan pareltjes die wel de selecties van prominente internationale filmfestivals haalden, maar vervolgens nooit de Nederlandse filmhuizen bereikten. Onder de noemer van Previously Unreleased zijn een aantal van deze belangwekkende titels alsnog in Filmhuis De Spiegel te zien.

The Integrity of Joseph Chambers (Robert Machoian)

Verzekeringsagent en familieman Joseph Chambers wil de vaardigheden verwerven om voor zijn gezin te kunnen zorgen als zich een ramp zou voltrekken. Hij besluit voor het eerst in zijn eentje op hertenjacht te gaan, ondanks de bezwaren van zijn vrouw. Joseph trekt met een geleend geweer de bergen in en dwaalt doelloos door het bos op zoek naar herten.

Zijn verveling is echter van korte duur, wanneer Joseph in een oogwenk een heftige ervaring meemaakt. Wat begint als een experiment om te bewijzen dat hij een bekwame vader en echtgenoot is, verandert in een nachtmerrie als Joseph voor een verschrikkelijke keuze staat die hij moet maken.

De film is bij ons te zien op woensdag 12 juli om 20:00 en donderdag 20 juli om 20:00.

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1602/the-integrity-of-joseph-chambers/

Atlantide (Yuri Ancarani)

In Venetië speelt het hele leven zich op het water af, dus jongeren hebben er geen opgevoerde brommers maar razendsnelle speedboten. De gespierde, zongebruinde jongelui bekrassen de houten meerpalen van de stad met hun initialen en de maximumsnelheden die ze uit hun boten hebben weten te halen.

Daniele is een van deze jongens, afkomstig van het eilandje Sant’Erasmo, aan de rand van de laguna van Venetië. Het is slechts een steenworp verwijderd van het toeristische oude centrum, maar toch een compleet andere wereld. De lome zomerdagen brengt hij door met zijn vrienden op hun boten, of met zijn vriendin, terwijl hij aan zijn buitenboordmotor sleutelt.

De film is bij ons te zien op woensdag 19 juli om 20:00 en donderdag 27 juli om 20:00.

https://filmhuisdespiegel.nl/programma/1599/atlantide/